dimecres, 4 de novembre del 2015

Presentació del bloc

Als que us agrada la fauna entendreu de seguida la sensació inexplicable que provoca anar un dia qualsevol pel bosc i trobar-vos inesperadament amb un animal salvatge. Aquestes topades, més o menys fortuïtes, és el que jo he anomenat Trobades Salvatges, i seran el fil conductor de les publicacions d'aquest bloc.

L'objectiu de cada entrada serà intentar explicar-vos la biologia d'algunes de les espècies d'animals i de plantes que viuen als ecosistemes del nostre entorn, per tal de divulgar-ne l'existència, poder conèixer-les una mica millor i saber com protegir-les i conservar-les.


La majoria d'espècies que us descriuré formen part de l'ecosistema d'una roureda humida situada a la Plana de Vic. La roureda en qüestió, el nom de la qual ja us diré més endavant, és una meravella de bosc, únic dins de la plana, amb exemplars de roure martinenc de grans dimensions i una gran riquesa tant pel que fa a la fauna com pel que fa a la flora. Dins d'aquesta roureda, encerclada de camps de conreu, hi trobem diferents biòtops i ecosistemes (rierols, basses, camps, zones de bosc de diferents edats, roquerars, etc.) que, juntament amb el fenomen d'efecte vora que en beneficia la diversitat, permeten l'existència de nombroses comunitats biològiques reunides totes elles en un espai de tan sols 31 hectàrees que té el bosc.

Intentaré en cada entrada poder-vos ensenyar alguna bèstia o alguna planta interessant, o si més no poder-vos explicar alguna cosa sobre ecologia que ens pugui servir per entendre millor com viuen.

El meu nom, que encara no m'he presentat, és Gerard Canals Puigvendrelló, i des d'avui mateix us convido a unes quantes, esperem que moltes... TROBADES SALVATGES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada